skip to Main Content

Naturactor Hair Oil Review

Hari ni nk review pasal this one product, also from naturactor 🙂 As most of us know, Naturactor product mmg terkenal dgn kualiti produk yg teramat bagus, baik dari segi produk make up – cover face, loose powder, compact powder, etc sampai lah ke produk penjagaan muka seperti pencuci muka, toner, night cream dan juga pelengkap wajah – lipstick dan eye shadow. Tapi jarang sekali antara kita mengambil berat tentang penjagaan rambut, mungkin sbb ramai yg pakai tudung, atau mmg kurang kesedaran utk menjaga kesihatan rambut ni..

Naturactor Hair Oil

Naturactor Hair Oil ni diperbuat daripada bahan2 semulajadi yang saaaaaaaangat berguna untuk tumbesaran rambut yang sihat. Bahan UTAMA Naturactor Hair Oil ni;
– Olive Oil (Minyak Zaitun)
– Camellia Oil (Minyak Kamelia)

Mungkin kita biasa dgr minyak zaitun tp first time dgr pasal Camellia Oil.. Tapi, tahukah anda, kedua2 minyak ni sgt berguna bagi memberikan khasiat yang sempurna pada rambut anda?

1. Olive Oil (Minyak Zaitun)
Ok, first nk cerita keistimewaan minyak zaitun ni (Olive Oil). Perasan tak, kebanyakkan minyak rambut, mesti ada kandungan minyak zaitun? or kadang2.. mmg org jadikan minyak zaitun tu sbg minyak rambut? ada kan..? Haa.. tapi, pernah tak kita tahu apa khasiat sebenar minyak zaitun ni?


Kelebihan Minyak Zaitun:
i) Minyak Zaitun adalah sejenis antioksidan semulajadi yg kaya dgn Vitamin A dan E. Kedua2 vitamin ini penting untuk kesihatan kulit kepala dan pertumbuhan akar rambut yang sihat. 
ii) Bila kulit kepala dan akar rambut sihat, ia akan mengatasi masalah keguguran rambut dan menjadikan rambut lebih sihat.
iii) Bila kulit kepala anda sihat, tiada lagi masalah kelimumur
iv) Ia juga berfungsi sbg conditioner rambut, yang menghasilkan rambut yg lebih elastik dan fleksibel. Apabila menggunakan minyak zaitun ini, rambut anda lebih mudah diurus dan lebih bersinar.
2. Camellia Oil (Minyak Kamelia)

Mungkin ramai yang kurang mengetahui tentang kewujudan minyak kamelia ini. Tapi minyak kamelia ini mmg dah laaaama digunakan di Jepun sebagai ramuan utama dalam penjagaan rambut mereka. Minyak Kamelia, atau lebih dikenali sbg minyak biji teh (tea seed oil), adalah minyak dari Camellia japonica flower (Bunga Kamelia).Bunga ini kebanyakkan tumbuh di Jepun, dan penyediaan minyak Kamelia adalah daripada bunga Kamelia itu sendiri. Kenapa org Jepun gemar menggunakan minyak Kamelia dalam penjagaan rambut mereka?

Kelebihan Minyak Kamelia:

i) Melembab dan melindungi kelembapan secara efektif
ii) Meresap jauh kedalam urat rambut tanpa meninggalkan rasa berminyak pada rambut
iii) Bau yang harum
iv) Bukan komogenik
v) Melembabkan kulit kepala yang kering
vi) Meningkatkan elastisiti rambut

vii) Menjadikan rambut lebih terurus, lembut dan bersinar

Jadi, daripada kelebihan2 minyak zaitun dan minyak kamelia tu, xhairan lah Naturactor Hair Oil ni adalah salah satu produk penjagaan rambut yang MESTI dimiliki selain syampoo dan conditioner! Dengan harga mampu milik, anda akan mendapatkan rawatan penjagaan rambut yg lebih sempurna!

Naturactor Hair Oil, 85ml
RM 44 + RM 6 poslaju

Sumber:
1. http://glamorspa.com/olive-oil-hair-products-%E2%80%93-keep-your-hair-healthy-the-natural-way/
2. http://adrienne-warber.suite101.com/camellia-oil-for-hair-care-a189388

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top