skip to Main Content

[REVIEW] REVIVAL ROSE BODY LOTION

Ramai di antara kita yang memadang remeh tentang kecantikan kulit badan. Most of us hanya memberi perhatian kepada kecantikan muka, so we spend more on our face – cleanser, moisturizer, toner, cream, etc right? Believe it or not, ever the years, apabila usia makin matang, muka kita mmg maintain cantik, licin & smooth je.. tapi agak menyedihkan sbb our hands, body skin semua menunjukkan tanda2 penuaan – kedutan, kusam, dan sebagainya. Why? Simply because we take it for granted! Berapa ramai antara kita yang menjaga their body skin mcm dia jaga their face skin? I believe raaaamai yang xmenitik beratkan penjagaan kulit badan.

So, after knowing kepentingan menjaga kulit badan, of course utk menjaga kulit badan kita perlukan body lotion yg sesuai & mampu menjaga our skin to be as smooth as baby’s skin or paling tidak pun mampu menjadi krim anti-penuaan kan?

Antara kandungan yang penting yg perlu ada dalam satu2 body lotion:
1. Ada kandungan SPF (boleh melindungi kulit daripada sinaran berbahaya UV)
2. Ada kandungan anti-penuaan (boleh melambatkan penuaan kulit spt kedutan dan sebagainya)
3. Boleh melembabkan kulit secara maksimum (mengekalkan kandungan air pada kulit. Kulit yang kering mudah terdedah kpd pelbagai masalah kulit)
4. Bau yang menyenangkan (Boleh menjadi terapi diri, especially bau yg “calm” and boleh release stress)
5. Ingredients yang tidak berbahaya (kalau boleh 100% from natural ingredients, paling tidak pun xde kandungan berbahaya seperti hidroquonin & merkuri)
6. Ekstra: Boleh menghilangkan/memudarkan parut pada badan (kalau ada property ni, mmg the best cream ever! sbb jarang2 lotion badan yang ada fungsi mcm ni)

So, we are proud to introduce you BRAND NEW MEIKO BODY LOTION – Revival Rose Body Lotion! Dengan research yang dijalankan bertahun2, MEIKO Japan telah membawa satu lagi produk berkualiti khas utk penjagaan kulit badan. Believe it or not,  from all SIX (6) properties yang ditunjukkan di atas, Revival Rose Body Lotion memenuhi semua kriteria 2 – 6! Saya sendiri dah guna & memang superb dan puas hati sgt2!!

Revival Rose Body Lotion

Revival Rose Body Lotion– as the name suggests – mengandungi pati rose asli. Diperbuat daripada 100% natural ingredients & main ingredient ada BUNGA ROSE, Revival Rose Body Lotion mempunyai bau rose yang sgt harum & menyenangkan.

Revival Rose Body Lotion mengandungi agen penuaan yang mampu mempengaruhi hormon anda sekaligus melambatkan proses penuaan. Say no to wrinkle (kedutan)! Kalau perasan, kat kotak Revival Rose Body Lotion tu ada tulis “Moist Rich Gel” menunjukkan Revival Rose Body Lotion ni mampu melembabkan kulit anda secara maksimum! Once applied, Revival Rose Body Lotion ni terus meresap ke dalam kulit anda, so anda takkan rasa berminyak or greasy at all! Sangat2 best tau krim ni xmacam body cream biasa yang kita rasa mcm berminyak & greasy especially bila tengah2 hari panas kan..

Revival Rose Body Lotion – The Cream

Kadang2 kita akan imagine Revival Rose Body Lotion ni warna pink or merah kan sbb main ingredients dia adalah rose, tapi sebenarnya, ia berwarna ORANGE! Hehe. Gambar kat atas tu adalah close up utk warna Revival Rose Body Lotion ni 🙂

Ingredients:
Water, damask rose flower water, rose oil, Adonis Palestine flower extract, multiflora rose fruit extract, damask rose flower extract, soybean seed extract, Pueraria root extract, pecan shell extract, chamomile flower extract, sunflower seed oil

Untuk details harga, boleh refer ke tab [PRICE]
Untuk order, boleh refer ke tab [ORDER & PAYMENT]

Read more for our customer review at below links:
1.  REVIVAL ROSE ANTI AGING BODY LOTION
2.  REVIVAL ROSE –  MOIST RICH GEL 
3.  LOSYEN BADAN YANG TERBAIK DAN BEST!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top