skip to Main Content

SNAILSTREET Skincare

Salam/ Hi people,

Harini nk buat review about this wonderful skincare 🙂 Actually dapat tau pasal this skincare from my customer.. dia carik skincare ni.. so saya pun google la nk tau pasal benda ni kan..sbb dia ckp skincare ni mmg bagus kalau tgk review2 yg ada kt internat. And lg satu yg saya semangat nk cari sbb yelah, nama pun mcm… emm.. eyewww.. snail?? what? seriously?? so mcm excited nk tau lebih lanjut lagi lah pasal benda ni.. hehe

Search punya search.. then I was so overwhelmed with this product!! seriouslyyyyyyyyyyyy.. mmg sgt best punnnnn.. tho before this mcm.. gross kan, tp after I read the review and the product, this product is VERY VERY VERY AMAZING!

Okay first thing first, lemme explain about the main ingredient yet the amazing one!! since nama skincare ni pun SNAILstreet skincare, i believe sume org pun tau SNAIL tu ape kan? snail.. xkan xtau.. hehe. snail or dalam bahasa loghat jawa SIPUT BABss. hehe. Gross right? okay okay. Jangan muntah dulu.

Skincare ni basically mengandungi 86% extract siput2 babss yang sihat2. Hehe. TAPI, siput ni bukan sebarangan siput tau. bukan siput babs yg korang jumpe tepi2 longkang or kt tepi2 jalan tu. no no no no. ni siput2 babs yang sehat2 yang dibela secara komersial dekat CHILE. Tau x Chile kt mana? xtau? sile tgk balik buku geografi anda. hehe. Siput2 ni diberi makan yang sehat2 mcm sayuran utk memastikan siput2 yang berkualiti shj yg dihasilkan utk proses pembuatan skincare ni 🙂

Apa yang best nye pasal siput babs ni?? Sampaikan boleh jd latest addiction kt Japan and korea? haaa.. this is the secret;
Analisis daripada Makmal Kajian kt Chile mendapati, Siput2 babs kt Chile ni mempunyai elemen2 yg sangat amazing utk kulit dalam NATURAL form:
1. ALLANTOIN – Mampu menyebabkan penghasilan tisu2 kulit baru dengan cpt (Skincare yg lain myb ada benda ni TAPI diorang hasilkan allantoin ni daripada kajian makmal, BUKAN secara natural)
2. PROTEIN – Utk mrnghasilkan kulit yang sihat dan lembut
3. KOLAGEN & ELASTIN – Komponen UTAMA tisu kulit, which is semakin berkurangan bila umur semakin meningkat
4. ASID GLYKOLIK (Glycolic Acid) – Bertindak sbg natural exfoliant, iaitu menghilangkan sel2 kulit mati pada kulit.
5. ANTIBIOTIK PEPTIDES

BENEFITS
Improves elasticity, firmness, density & texture of the skin
When cream is applied to fibroblasts (cells that synthesis collagen), 
it enhances the proliferation & functional capability of these cells
Keeps skin soft & helps heal troubled or acne skin
Helps regenerate damaged skin & prevent dryness
Brightens skin, soften wrinkles & treats fine lines
Softens scars and smoothes stretch marks.

Hasil pemakaian SNAILSTREET skincare.. Amazing, isnt it?

1. SNAILSTREET Snail Cream (BEST SELLER!!)

Harga pasaran: RM137*
Our price: RM119*

 
Krim harian utk melambatkan proses penuaan

SnailStreet Cream melambatkan proses penuaan tisu kulit dan melindungi daripada  oxidative action of free radicals.Ia juga dapat meningkatkan elastisiti, ketegangan, dan tekstur kulit. Snail Street Creamadalah moisturizer yg ideal utk melambatkan proses penuaan kulit. Sangat ideal utk masalah bintik hitam, jerawat, kedutan, parut dan  garis penuaan 🙂

2. SNAILSTREET Snail AC Trouble Mask

Harga pasaran: RM17*
Our price: RM17*

3 in 1: Soothes Troubled Skin + Sebum & Pore Control + Moisturizing

SnailStreet AC Trouble Mask adalah facial mask yang mengandungi Snail Secretions Filtrate daripada the Helix Aspersa snail species sebagai kandungan utama. Snail Secretion filtrate dalam AC Trouble mask membantu melembutkan dan mebghilangkan parut, kerosakan tisu kulit dan membina semula kolagen dan elastin. Mask ini sangat bagus utk masalah jerawat.

3. SNAILSTREET Hydro Eye Patch

Harga pasaran: RM15*
Our price: RM10*

 
TERBARU!  Selepas bertahun-tahun kajian dilakukan, Snail Street’s Hydro Gel eye patch memperkenalkan satu peringkat baru utk rawatan penjagaan muka. Dengan hanya mengelakkan tanda2 utama penuaan kulit disekeliling mara, eye patch ini bukan sahaja menghasilkan dan menggalakkan pertumbuhan sel2 baru, ia juga melambatkan proses penuaan.

Diperkaya dengan 86%  snail secretion filtrate concentrate and anti-oxidant vitamins, hydro gel ini mampu melembabkan mata anda disamping memberikan nutrien kepada kulit.  Snail Street’s Hydro Gel eye patch membantu menghilangkan  dark circles dan eye bags disamping menghapus dan melembutkan kulit dan kedutan pada muka. Kajian menemui snail secretion filtrate menagandungi nutrien berikut dalam natural form: Allantoin, Collage, Elastin, Proteins, Glycolic Acid, Antibiotic Peptides, Vitamins B1 and C.

4. SNAILSTREET Cream Soap Bar

Harga pasaran: RM60*
Our price: RM45*

SnailStreet cream bar soap menggunakan Snail Secretions Filtrate from the Helix Aspersa sebagai kandungan aktif disamping minyak kelapa yang berkualiti, dicampur dan diadun dengan menggunakan teknik bio-kimia.

Kesan penyembuhan daripada Snail Secretions Filtrate adalah sgt efektif, dan menjanjikan utk memelihara kecantikan dan keremajaan kulit. Ianya sgt sesuai utk digunakan pada muka sebagai pencuci muka atau sebagai sabun mandi. Produk ini sgt popular dikalangan wanita Jepun.

5. SNAILSTREET Make Up Starter

Harga pasaran: RM8.70*
Our price: RM7*

 
SnailStreet Make-Up Starter adalah all-in-one skin care product yang digunakan sebelum menggunakan makeup. The Make-Up Starter adalah sangat convenient dan efektif untuk menyediakan muka anda sebelum menggunakan make up.  It improves your skin’s appearance and texture,  menyebabkan make up lebih menyelah dan cantik. Ia juga mampu membuatkan make up tahan lebih lama.

SnailStreet Make-Up Starter direka khusus dengan pad (pad mempunyai 2 permukaan yg berbeza yang membersihkan kulit utk menghasilkan kulit yg lebih sempurna) diselaputi 86% Helix Aspersa Snail Secretion Filtrate, bersama2 kandungan istimewa yg lain yang boleh berfungsu sebagai makeup primer, toner, serum & moisturizer.

6. SNAILSTREET O2 Bubble Cleanser

Harga pasaran: RM92*
Our price: RM79*

Mengandungi oksigen, , Snail Secretion Filtrate and Bamboo Charcoal  utk pembersihan yg lebih mendalam.

Berikan muka anda  Oxygen facial therapy setiap kali anda membersihkan muka! Snail Street micro O2 bubble cleanser adalah formula yang asli yang mampu menyihatkan kulit anda. Ini kerana ia menyalurkan oksigen,  Snail Secretion filtrate dan bamboo charcoal ke dalam kulit anda. Cecair kelabu bertukar kepada putih selepas disapu pada muka – mengandungi berjuta2 oksigen mikro yang lebih kecil dari saiz pori2 anda, oleh itu mampu bertindak  lebih jauh kedalam kulit dan sebum utk perbersihan yg menyeluruh.

Interested? Just fill in the order form OR email me at: zunitaramli@gmail.com 🙂

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top